Handtassen en vrouwen, horen ze bij elkaar?

Handtassen vrouwen

Handtassen en vrouwen, horen ze bij elkaar?

De slimme vrouwen van de huidige generatie willen altijd bij blijven in de mode. Maar wat betekent mode? Is het een stijlvolle jurk of een mooi sieraad dat je modebewust maakt? Ongetwijfeld. Maar dan vergeet je wel een heel belangrijk accessoire. Je handtas… Ja, een handtas kan je uiterlijk vervolmaken.

Het is een welbekend feit dat sieraden de beste vriend van een vrouw zijn en je kunt dan ook nauwelijks een vrouw vinden die daar niet in is geïnteresseerd. Maar hoe zit dat met de handtas? Het is iets dat voor een vrouw net zo belangrijk is als een kostbaar sieraad. Dat is de waarheid en alle vrouwen weten het. Het is niet de laatste trend dat je modebewust bent met een actuele handtas. Volgens de geschiedenis begon dat lang, heel lang geleden. Laten we eens kijken hoe het begon.

Oude verhalen over handtassen: Tijden geleden droegen mensen handtassen van hout of bladeren. In de Middeleeuwen begon men met het maken van een beetje meer modebewuste tassen. Het zal je verbazen, maar in eerste instantie werden die tassen alleen door mannen gedragen. Pas later gingen ook de vrouwen tassen gebruiken. Middeleeuwse handtassen zijn gewoonlijk groot, en worden gedragen op de heup

Rond de negentiende eeuw kwam de moderne versie van de handtas in beeld. Vanaf dit moment begonnen vrouwen deze handtas te gebruiken, als onderdeel van hun identiteit. Dit was dus het moment waarop het begrip “damestas” werd geïntroduceerd die de identiteit van een vrouw bepaalde, of liever gezegd, haar status. De handtas toen was rond van vorm en werd onder hun kleding gedragen

In de late Victoriaperiode kwam er en nieuw type damestas die “reticule” werd genoemd. De tas werd erg populair bij de elegante dames van de westerse landen en al gauw was het een statussymbool van de vrouwen uit de hogere klasse.

De nieuwe tijd: In de twintigste eeuw vond er een revolutie in de mode plaats, vooral in de damesmode. Een aantal merken openden hun winkels en zij veranderen de uitgesproken stijl van vrouwen helemaal. Met kleding en accessoires werden ook handtassen een van hun artikelen die werden gepromoot. Er kwamen verschillende patronen en ontwerpen op de markt, zowel in de damestasjes als in de grote handtassen. Deze tijd duurt nog steeds voort.

De keuze van de vrouwen van vandaag: Tegenwoordig is een handtas niet langer alleen maar een modeaccessoire. Hij moet de vrouw ook ten dienste staan. Dus is de grote handtas weer terug, uiteraard in nieuwe patronen. Verschillende merken hebben meer dan genoeg collecties. De jonge vrouwen gaan voor vlotte en glitterende tassen, de elegante en stijlvolle tas is de eerste keus van de zakenvrouw.

Hoe dan ook, als je van plan bent een handtas voor eigen gebruik te kopen, kun je het beste een tas in een gespecialiseerde zaak kiezen. De verkoopster of eigenares zal je zeker helpen bij een tas die stevig en duurzaam is.  Als je zelf een tas uitkiest, onthoud dan altijd dat niet elk patroon bij jouw persoon en leeftijd past. Kies dus iets dat bij jouw type hoort. Anders wordt het een moderamp.