Handtassen online kopen

Handtassen online kopen

De laatste jaren wordt het steeds makkelijker om online te shoppen. Na enkele muisklikken kan je al in het bezit zijn van een prachtige aankoop, zo ook een handtas. Er bestaan reeds vele verschillende mogelijkheden om online te shoppen. Zo kan je gewoon via een online webshop winkelen of via veilingsites.
Een professioneel uitziende webshop zal over het algemeen wel iets betrouwbaarder zijn dan veilingsites of andere marktplaatsen, maar er bestaan uiteraard ook uitzonderingen. Een goede tip om te kijken of een shop betrouwbaar is of niet, is de reacties van andere klanten lezen.
Wat vonden zij van de service en de kwaliteit van de handtassen? Als er geen reacties te vinden zijn, kan je ook altijd gewoon even contact opnemen met de eigenaar van de webshop en die enkele relevante vragen stellen. Als die een mooi correct antwoord teruggeeft, schept dat ook wat meer vertrouwen.

 

Wat veilingsites betreft, zijn er uiteraard wat meer valkuilen. Ook hier is het aan te raden om de verkoper even te raadplegen en ook naar andere reacties te kijken. Bekijk de advertentie ook altijd zeer aandachtig. Via veilingsites of marktplaatsen worden namelijk veel namaakproducten verkocht.

Uiteindelijk ben je bij het online shoppen nooit 100 % zeker van je aankoop. Over het algemeen merk je bij andere webshops wel onmiddellijk wanneer die professioneel is of niet. Hier hoef je dus niet zolang te twijfelen.

De verzendkosten zijn ook een klein nadeel van het online shoppen. Omdat handtassen niet door de brievenbus kunnen, zal je altijd via pakketpost moeten bestellen. Hoeveel de verzendkosten hiervan precies bedragen, hangt af van de webshop waar je bestelt en van het gewicht van je handtas. Ook bestaat er een verschil in prijs wanneer je in het buitenland koopt.

Omdat er via pakketpost vaak nogal onvoorzichtig wordt omgespeeld met de pakketten, is het wel belangrijk dat je handtas goed ingepakt wordt. Een mooie stevige kartonnen doos en eventueel wat beschermend papier is dus zeker wel aangewezen. Indien je graag op voorhand wil weten hoe men de bestellingen precies inpakt, kan je best even contact opnemen met de verkoper zelf.

Ook de leveringstermijnen variëren heel veel. Dit kan gaan van enkele dagen tot enkele weken. Veel hangt natuurlijk af van hoe snel de lokale post werkt. Op dit gegeven kan de verkoper van de handtas dus ook geen definitief antwoord geven. Soms duurt het langer dan voorspelt, maar als je geluk hebt ook korter. Als men verstuurd via taxipost vraag dan het trackingnummer, zo kan je volgen waar het pakje zich bevind. Het is dus vooral een kwestie van wachten…

Zoals je merkt, biedt het online shoppen zowel voor- als nadelen. Het is aan jou om te beslissen welke van de twee doorweegt en of je liever online dan in de winkel shopt. In ieder geval veel plezier met het shoppen en het vinden van een perfecte handtas!