Een leren handtas, hoe kies je er een uit?

Leren handtas

Een leren handtas, hoe kies je er een uit?

Een leren handtas voegt altijd iets toe aan je verschijning. Afgezien van sieraden zijn handtassen de belangrijkste modeaccessoires voor een vrouw. Vrouwen die de mode volgen, aarzelen dan ook nooit om daar geld aan te besteden. Als je van plan bent een handtas te kopen die multifunctioneel moet zijn, kun je het beste een leren handtas aanschaffen. Er zijn talloze mogelijkheden voor je, waaruit je er eentje moet kiezen.

Leren handtassen zijn meestal gemaakt van de een of andere soort leer. Deze tassen zijn van goede kwaliteit. De lijst van soorten leder bevat onder meer krokodillenleer, rundleer, vissenhuid, alligatorleer en kangoeroeleer. Maar als je een tas wilt uitzoeken hoef je die details niet per se te weten. Bij je keuze zijn voor jou alleen de kwaliteit, kleur, maat en prijs van belang. Als je een kwaliteitsproduct wilt, ga dan naar een goede winkel waar je tassen kunt krijgen die niet van nepleder zijn. Als je geen risico wilt lopen, vraag de verkoopster om raad.

Er zijn ruime collecties leren handtassen van een aantal international merken. Je zult niet weten wat je ziet, zoveel zijn het er. Er is een heel scala aan kleuren en alles wat je hoeft te doen is er eentje uit te kiezen. Als je een handtas koopt voor zakelijk gebruik kies dan een bruine of een zwarte. Ivoor- of crèmekleurige tassen kunnen ook. Maar die worden wel erg gauw vuil dus moet je deze kleur niet vaak gebruiken.

In de collecties tassen vind je ook heel veel bedrukte leren handtassen. De populariteit van dit soort tassen is toegenomen. Ze zijn uitermate geschikt voor informele feestjes. Studentes kunnen ook met deze tassen lopen. Maar ze zijn beslist niet geschikt voor het werk. Een paar andere kleuren die ook bij informele gelegenheden kunnen worden gedragen zijn roze, geel en groen. Van die kleuren zijn ook volop tassen te krijgen.

Heb je er eentje naar je zin kunnen vinden? Mooi zo; koop hem en word de trotse eigenaresse van een mooie leren handtas. Maar als je wilt dat jouw exclusieve handtas er na een paar jaar nog zo mooi uitziet, is er wel wat zorg en onderhoud nodig. Als je je tas niet gebruikt bewaar hem dan in een doek in je klerenkast. Stop een leren tas nooit in een plastic zak. Houd de tas droog en schoon. Als je hem al schoonmaakt, gebruik dan een zachte vochtige doek. Dit zijn maar een paar aanwijzingen maar je houdt er je tas gemakkelijk mee intact. Hij blijft daardoor vele jaren stralend mooi.