Lederen handtas of kunstleder?

Leren handtas

 

Lederen handtas of kunstleder?

Handtassen kunt u nooit genoeg hebben. Bij ieder outfit past wel weer een andere handtas. De handtas kan van verschillende dingen worden gemaakt. Er zijn kleuren en materialen genoeg. Over de kleuren kunt u eeuwig blijven twijfelen, net als over materialen. Een voorbeeld van de materialen is leder. Toch blijkt dat leder een vrij duur materiaal is. Dan heb je dus logischerwijs een dure handtas. Daarom wordt er door veel mensen gekozen voor kunstleder.

Kunstleer levert enkele voordelen op, al brengt het ook wel nadelen met zich mee. Dat wordt in dit artikel onder de loep genomen. Gelukkig zal het in principe niet veel uitmaken of uw handtas van leder of nepleder  gemaakt is.

Voordelen van handtassen in kunstleder

Het grootste voordeel van kunstleder, is dat het een stuk goedkoper is dan echt leer. Met kunstleer kunt u kosten drukken die u voor een tas van echt leer wel zou moeten betalen. Zo kan een tas tientallen euro’s in prijs dalen, wanneer er kunstleer wordt gebruikt.

Kunstleer ziet er soms overigens strak uit en wanneer u het goed onderhoud, zijn er vanaf de buitenkant in principe geen verschillen te zien aan het type leer dat is gebruikt. Daarmee wordt dus bedoeld of het nu echt leder of kunstleder is.

Nadelen van kunstlederen tassen.

Naast voordelen heeft nepleder ook nadelen. Als u een beetje pech hebt, kunnen anderen al snel zien dat uw tas niet gemaakt is van echt leer. De kwaliteit ervan kan vervagen terwijl de tijd verloopt. Zo kan het gebeuren dat u op een gegeven moment problemen ondervindt aan het functioneren van uw tas. Er kunnen eventueel krasjes of zelfs kleine gaten in de tas terecht komen wanneer het leer dat gebruikt wordt voor uw tas, niet sterk genoeg is.

Het is dus maar de vraag wat u fijner vindt: rondlopen met een echt leren tas, welke dus vrij veel geld kan kosten. De kans dat deze beschadigd geraakt bestaat altijd en indien dit gebeurt, zou u het ook wel een verspilling van het geld kunnen noemen.

Voor een kunstleren tas geldt dat wanneer deze beschadigd raakt, u gemakkelijk een nieuwe kunt kopen. Erg veel geld zal dit niet kosten. Zolang de verschillen tussen echt leer en kunstleer gering blijven, kunt u bovendien altijd kiezen voor kunstleer. De kosten worden immers bespaard en zolang u er in een lekker gevoel mee rond kan lopen, is het alleen maar beter om een kunstlederen tas aan te schaffen.

Dat geldt ook voor een echt leren tas, u zult er dan wel meer geld voor over moeten hebben.